Dorpsraad: Terug en vooruit

Het is alweer december, tijd om terug te blikken en vooruit te kijken. We hebben een intensief jaar achter de rug, zoals het werk aan het plan “Zonnedorp”, het ongeluk van Reinder Groenhof, gesprekken met de Gemeente en Provincie over de uitkijktoren, perikelen rond de N786, de zorg in ons dorp en nog vele andere zaken.

We gaan alweer richting 2017, een cruciaal jaar voor Reinder, het “Zonnedorp” Loenen in al zijn onderdelen en diverse andere activiteiten in en om Loenen.

Positief is dat het met Reinder naar omstandigheden goed gaat. Hij knokt zich kapot voor ieder stukje vooruitgang en hopelijk dat ergens volgend jaar we zijn stemgeluid weer eens in het dorp kunnen horen.

Aan het “Zonnedorp project” wordt hard gewerkt, de bekende laatste loodjes worden aangepakt en we denken in januari het plan aan de bevolking van Loenen te kunnen presenteren om toestemming te krijgen samen met de gemeente Apeldoorn een regionale pilot te worden.
Het project is vanuit de bevolking van Loenen ontstaan en zal derhalve ook het “Loenense” plan blijven! Met het plan voor een nieuw dorpshart wordt in 2017 hopelijk een begin gemaakt.
Ook een goede telefoon-/internetverbinding via een glasvezelkabel, niet alleen voor het buitengebied maar ook voor alle recreatie in onze omgeving is een prioriteit!
Op alle andere gebieden (agrarische sector, jeugd, zorg, wonen, ondernemen, toerisme, groen, communicatie (nul en website), lokale duurzaamheid, werkgelegenheid, bereikbaarheid en welzijn.

We zitten in de eindfase waarbij de nadruk ligt Loenen in alle facetten een leefbaar dorp te houden en zelfs te verbeteren.
We zullen met elkaar hard moeten werken om de plannen te kunnen realiseren!

De Dorpsraad wenst alle Loenenaren plezierige feestdagen en een voorspoedig 2017 toe!

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

Zonnedak Thomassen keert uit

Het Zonnedak Thomassen is ruim een half jaar in productie en alles verloopt tot nu toe volgens plan. In totaal is sinds de start 400.000 kWh geleverd, die 44.000 euro

Afwegingskader zonne-energie Loenen

In Loenen wordt hard gewerkt aan een eigen afwegingskader voor zonne-energie. Met het opstellen van eigen spelregels willen we de regie over zonne-energie in Loenen zoveel mogelijk in eigen hand

Bedrijf in Beeld Tak Podologie

Naam bedrijf:  Tak podologieAdres:  Hoofdweg 64, 7371 AJ, Loenen                      Telefoon:  0630116483                          Website:  www.takpodologie.nl  Email: Bianca.tak@ceestak.nl                    Eigenaar:  Bianca Tak Activiteiten:Gespecialiseerd in echografie, hielpijn, scheefgroeiende tenen, kinderen in de groei, wandel gerelateerde