Dorpsraad: Terug en vooruit

Het is alweer december, tijd om terug te blikken en vooruit te kijken. We hebben een intensief jaar achter de rug, zoals het werk aan het plan “Zonnedorp”, het ongeluk van Reinder Groenhof, gesprekken met de Gemeente en Provincie over de uitkijktoren, perikelen rond de N786, de zorg in ons dorp en nog vele andere zaken.

We gaan alweer richting 2017, een cruciaal jaar voor Reinder, het “Zonnedorp” Loenen in al zijn onderdelen en diverse andere activiteiten in en om Loenen.

Positief is dat het met Reinder naar omstandigheden goed gaat. Hij knokt zich kapot voor ieder stukje vooruitgang en hopelijk dat ergens volgend jaar we zijn stemgeluid weer eens in het dorp kunnen horen.

Aan het “Zonnedorp project” wordt hard gewerkt, de bekende laatste loodjes worden aangepakt en we denken in januari het plan aan de bevolking van Loenen te kunnen presenteren om toestemming te krijgen samen met de gemeente Apeldoorn een regionale pilot te worden.
Het project is vanuit de bevolking van Loenen ontstaan en zal derhalve ook het “Loenense” plan blijven! Met het plan voor een nieuw dorpshart wordt in 2017 hopelijk een begin gemaakt.
Ook een goede telefoon-/internetverbinding via een glasvezelkabel, niet alleen voor het buitengebied maar ook voor alle recreatie in onze omgeving is een prioriteit!
Op alle andere gebieden (agrarische sector, jeugd, zorg, wonen, ondernemen, toerisme, groen, communicatie (nul en website), lokale duurzaamheid, werkgelegenheid, bereikbaarheid en welzijn.

We zitten in de eindfase waarbij de nadruk ligt Loenen in alle facetten een leefbaar dorp te houden en zelfs te verbeteren.
We zullen met elkaar hard moeten werken om de plannen te kunnen realiseren!

De Dorpsraad wenst alle Loenenaren plezierige feestdagen en een voorspoedig 2017 toe!

Delen:

Gerelateerde berichten

Succes energiebesparingsacties

De energiebesparingsacties van de coöperatie zijn een groot succes. Door het grote aantal aanmeldingen is er nog een wachtlijst. Iedereen komt aan de beurt maar in de warme zomermaanden waarin

werken en ondernemen

Dorpsraad Loenen Zonnedorp

In het stuk van de Provincie staat dat er gepraat gaat worden. Een eerste gesprek is inmiddels achter de rug, een vervolg is gepland. Duidelijk is door ons gesteld dat