Dorpsraad: Terug en vooruit

dorpsraad loenen

Het is alweer december, tijd om terug te blikken en vooruit te kijken. We hebben een intensief jaar achter de rug, zoals het werk aan het plan “Zonnedorp”, het ongeluk van Reinder Groenhof, gesprekken met de Gemeente en Provincie over de uitkijktoren, perikelen rond de N786, de zorg in ons dorp en nog vele andere zaken.

We gaan alweer richting 2017, een cruciaal jaar voor Reinder, het “Zonnedorp” Loenen in al zijn onderdelen en diverse andere activiteiten in en om Loenen.

Positief is dat het met Reinder naar omstandigheden goed gaat. Hij knokt zich kapot voor ieder stukje vooruitgang en hopelijk dat ergens volgend jaar we zijn stemgeluid weer eens in het dorp kunnen horen.

Aan het “Zonnedorp project” wordt hard gewerkt, de bekende laatste loodjes worden aangepakt en we denken in januari het plan aan de bevolking van Loenen te kunnen presenteren om toestemming te krijgen samen met de gemeente Apeldoorn een regionale pilot te worden.
Het project is vanuit de bevolking van Loenen ontstaan en zal derhalve ook het “Loenense” plan blijven! Met het plan voor een nieuw dorpshart wordt in 2017 hopelijk een begin gemaakt.
Ook een goede telefoon-/internetverbinding via een glasvezelkabel, niet alleen voor het buitengebied maar ook voor alle recreatie in onze omgeving is een prioriteit!
Op alle andere gebieden (agrarische sector, jeugd, zorg, wonen, ondernemen, toerisme, groen, communicatie (nul en website), lokale duurzaamheid, werkgelegenheid, bereikbaarheid en welzijn.

We zitten in de eindfase waarbij de nadruk ligt Loenen in alle facetten een leefbaar dorp te houden en zelfs te verbeteren.
We zullen met elkaar hard moeten werken om de plannen te kunnen realiseren!

De Dorpsraad wenst alle Loenenaren plezierige feestdagen en een voorspoedig 2017 toe!

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

De schapen zijn weer terug

Sinds vorige week donderdag zijn de schapen weer in Loenen aangekomen ze zijn terug van een korte vakantie op de Tongerense heide. Ze zijn nu weer thuis bij de schaapskooi op de Loenermark. Overdag mogen ze weer genieten van de Loenense heidevelden.

De G-Toppers van Loenermark gaan weer trainen!

Vrijdag 4 september gaan de g-voetballers van Loenermark beginnen aan een nieuw voetbalseizoen. De eerste training staat dan gepland op de vaste tijd van 18:45 – 19:45 uur. Uiteraard wordt er getraind met inachtneming van de richtlijnen van RIVM. Voor het G-Voetbal geldt: “Normaal wat normaal kan, speciaal waar nodig”! Iedereen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking vanaf ongeveer 6

Bloedprikken op afspraak

Vanaf 1 september kan bloedprikken in de Brink, net als in het ziekenhuis, alleen nog op afspraak. De afspraak kan vanaf 31 augustus gemaakt worden via www.gelreziekenhuizen.nl of telefonisch 055-5811210

Glasvezel, Goed nieuws!

Goed nieuws! Na het succesvolle glasvezelproject voor het buitengebied, waar eind dit jaar de aanleg wordt afgerond, is Delta Fiber Netwerk (voorheen Glasvezel buitenaf) nu gestart met een project voor de bewoners binnen de bebouwde kom. Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, kinderen online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een