Dorpsraad over Vrijwilligers

Het wordt er niet beter op hoor je steeds meer om je heen, de “participatiemaatschappij”, de terugtrekkende overheid, de gezondheidszorg, vrijwilligers bij de verenigingen, hulp aan ouderen enz. enz. alles wordt minder.

Gelukkig is het glas ook halfvol en heeft Loenen zeer actieve bewoners, kijk maar eens goed om je heen, het begint bij mij ’s morgens als ik de hond uitlaat. Bij de VV Loenermark zijn de vrijwilligers al vroeg aan het werk, zelfs zoals kortgeleden bezig met het schoonhouden van de beek in het Lonapark! En al die vrijwilligers van Olto, die iedere zaterdag door regen en wind oud papier ophalen. En niet te vergeten alle vrijwilligers voor de ouderen, in het verenigingsleven, de kerk, de stichtingen, collectanten, op de scholen enz., het lijken er steeds meer te worden.

Misschien is dat de positieve keerzijde van deze participatiemaatschappij, de mensen lijken weer wat dichter bij elkaar te staan en gezamenlijk de problemen richting de toekomst op te willen lossen en te ondersteunen. Zo zijn er ook de mensen die bezig zijn met het dorpsinitiatief “Loenen Zonnedorp” om over de toekomst van ons dorp na te denken (daarover meer in de volgende editie van NUL).

Wat ons betreft: “Hulde” aan al die vrijwilligers in het dorp. Wat mogen we in Loenen blij zijn met al die mensen die voor - en met elkaar de handen uit de mouwen steken. Soms is al met een kleine handreiking het leven een stuk aangenamer te maken!

Willem de Zanger

Comments are closed.