Dierenambulance zoekt dringend vrijwilligers

Dierenambulance OverGelder is dringend op zoek naar vrijwilligers ter versterking van het huidige team. Normaal gesproken rijdt de dierenambulance met minimaal twee auto’s in de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe, Deventer, Lochem, Voorst en Zutphen, maar door het vrijwilligerstekort kan nu maar één wagen bemand en ingezet worden.

Met een team van zestig vrijwilligers kunnen minimaal twee dierenambulances ingezet worden voor dieren in nood, maar momenteel zijn ‘maar’ veertig vrijwilligers beschikbaar, doordat een aantal is gestopt in verband met een nieuwe baan of door privéomstandigheden. Ook zijn diverse medewerkers op vakantie. Door dit alles kan nu maar één wagen bemand en ingezet worden met alle gevolgen van dien. De zomerperiode is juist voor de ambulance al een drukke periode, waardoor veel meldingen binnenkomen.
De spoedritten gaan voor, waardoor andere meldingen langer moeten wachten. De huidige medewerkers worden zwaarder belast, maar met man en macht wordt gewerkt om elk dier in nood te helpen. Dierenambulance OverGelder zoekt per direct twintig man versterking die woonachtig zijn in Apeldoorn, Deventer of Zutphen en het liefst twee diensten per week kunnen draaien. De nieuwe medewerkers krijgen diverse cursussen en trainingen aangeboden en worden ingewerkt door ervaren vrijwilligers. Kijk voor meer informatie op www.overgelder.dierenbescherming.nl/vacatures.

Bron: Regiobode

Comments are closed.