COLUMN – Loenen leeft

nieuws uut loenen

Hebt u in die 2 weken dat de Spar dicht was die winkel ook zo gemist? Ik wel! Te gek voor woorden om in een ander dorp boodschappen te moeten doen. Nee, dat is niets voor mij! Het drukte me nog eens extra met de neus op de feiten dat een dorp zonder supermarkt een heel belangrijk element mist. We zijn druk bezig met het creëren van een dorpshart in Loenen, maar ook de supermarkt is zo’n punt van samenkomst. Je doet er je dagelijkse boodschappen, brengt je kleren naar de stomerij, haalt een borrel, brengt de pakjes naar de post, haalt postzegels en geld, neemt Nieuws uut Loenen mee en je ontmoet er dorpsgenoten voor een gezellige babbel. Ook voor de toeristen en passanten is de winkel een uitkomst. Waar kan je zo snel lekkers halen voor koffie, lunch of warme hap! Parkeerruimte genoeg en gezellige en behulpzame medewerkers.

U begrijpt; ik ben echt blij met onze vernieuwde Spar, die ruim van opzet is geworden en er modern en fris uitziet. Ik wens de winkel een jarenlang mooi bestaan toe.

Ook nieuw aan de Eerbeekseweg een combinatie Italiaans en Turks restaurant, er komt zo steeds meer keus als je eens een dagje niet wilt koken en voor degenen die liever een drankje halen hebben we nu de Kroeg. Loenen leeft en dat kun je ook zien aan al die Loenense vlaggen die weer wapperen aan huizen en winkels. Het dorp ziet er vrolijk en gastvrij uit door al die kleurrijke vlaggen en dat is precies de bedoeling.

 

Marian Zoet

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

Proces Zonnepark Molenallee

De dorpsraad heeft contact gehad met een aantal raadsleden en een zienswijze ingediend over het de voorliggende vraag of het voorstel de inspraak in kan. We hebben uitstel bepleit t.a.v.

Politie spreekuur

Elke dinsdag, hou ik mijn spreekuur van 16.00 uur tot 17.00 uur in Loenen, in de school Tweede Stee, Reuweg 18 te Loenen. U kunt mij bereiken via het algemene

Schaapskooi Loenen

Recreatiezonering op de Veluwe

De Veluwe is een prachtig natuurgebied, met haar rijke natuur en variatie aan landschappen. De Veluwe is populair bij recreanten, ze komen er graag om van die prachtige natuur te