Bezoek College aan Loenen

werken en ondernemen

7 maart jl. heeft het college van Burgemeester en Wethouders vergezeld door een aantal ambtenaren, zoals Steven Gerritsen, René van Dijk en anderen een bezoek gebracht aan Smurfit Kappa (Achterste Molen) op uitnodiging van de IKEL (Industriekern Loenen/Eerbeek), de Dorpsraad en Lomivé.

Doel was een presentatie van de Loenense industrie zoals o.a. Smurfit Kappa, Solidpack, Sonac en Blanken Controls. Werkgelegenheid binnen de industrie met de toeleveringsbedrijven zoals de transportsector (Thomassen), schilders, loodgieters, elektriciens, schoonmakers enz. waren onderwerp van gesprek.

Na een korte introductie door Caspar Jan van Schaardenburg, directeur Smurfit Kappa Nederland, werd een rondleiding door de productie gemaakt waar het bol stond van de “high tech” en innovaties vooral op het gebied van productie, opslag en logistiek.                                                                                                 Geconcludeerd werd dat Loenen trots kan zijn op de papierindustrie met een cultuurhistorie die op de Veluwe teruggaat tot 1590.

Na de rondleiding werd kort stilgestaan bij de toekomstige uitbreiding van Smurfit Kappa.

Vervolgens ontspon zich een gesprek over de toekomst van het Kieveen als vestigingsplaats voor lokale (regionale) MKB bedrijven. Het is nu het moment voor geïnteresseerde ondernemers om zich te melden en zich aan te sluiten bij geïnteresseerde partijen. De gemeente wil graag meewerken om circa 4 hectare industriegrond te ontwikkelen met inachtneming van goede ontsluiting en inpassing in het landschap. Ook werd over de N786, de werkgelegenheid in het algemeen en de consequenties voor ons dorp gesproken, want werkgelegenheid betekent wonen, leven, jeugd, rem op de vergrijzing, welvaart en dus het welzijn van de Loenense bevolking.                                                                                                                                  Afsluitend een discussie aangezwengeld door de Dorpsraad over hoe Apeldoorn de Loenense ondernemers beter van dienst kan zijn, waaronder directe hulp bij vergunningen etc. De Gemeente heeft Regina van den Berg aangewezen als relatiemanager voor de dorpen om zo werk, industrie en dorp dichter bij elkaar te brengen en de pro-activiteit binnen de gemeente richting industrie te kunnen bevorderen!

Uiteraard past dit bezoek en uitkomst in het kader van “Loenen Zonnedorp”.

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

De schapen zijn weer terug

Sinds vorige week donderdag zijn de schapen weer in Loenen aangekomen ze zijn terug van een korte vakantie op de Tongerense heide. Ze zijn nu weer thuis bij de schaapskooi op de Loenermark. Overdag mogen ze weer genieten van de Loenense heidevelden.

De G-Toppers van Loenermark gaan weer trainen!

Vrijdag 4 september gaan de g-voetballers van Loenermark beginnen aan een nieuw voetbalseizoen. De eerste training staat dan gepland op de vaste tijd van 18:45 – 19:45 uur. Uiteraard wordt er getraind met inachtneming van de richtlijnen van RIVM. Voor het G-Voetbal geldt: “Normaal wat normaal kan, speciaal waar nodig”! Iedereen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking vanaf ongeveer 6

Bloedprikken op afspraak

Vanaf 1 september kan bloedprikken in de Brink, net als in het ziekenhuis, alleen nog op afspraak. De afspraak kan vanaf 31 augustus gemaakt worden via www.gelreziekenhuizen.nl of telefonisch 055-5811210

Glasvezel, Goed nieuws!

Goed nieuws! Na het succesvolle glasvezelproject voor het buitengebied, waar eind dit jaar de aanleg wordt afgerond, is Delta Fiber Netwerk (voorheen Glasvezel buitenaf) nu gestart met een project voor de bewoners binnen de bebouwde kom. Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, kinderen online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een