Bedrijvenpark Loenen krijgt gestalte

Het voormalige mobilisatiecomplex (MOB) aan De Veldhuizen in Loenen is een nieuwe toekomst tegemoet gegaan: als bedrijvenpark.

Monique van Oorspronk-de Boer is directeur van het bedrijvenpark. Ze zegt: ,,Het leek ons wel wat om hier een bedrijvenpark te stichten. Je moest dan wel even tussen het onkruid en de opschoten struiken heen kijken. Het voornaamste was dat de gebouwen in prima staat waren. Nadat we (Ontwikkelaar OG Kwadraat BV uit Eerbeek, red.) het terrein hebben gekocht hebben we enkele Loenense firma's ingeschakeld die de sloten hebben uitgebaggerd. Ook hebben ze veel bomen omgezaagd en struiken, bramen en brandnetels verwijderd. Onder het groen kwamen complete parkeerplaatsen tevoorschijn. In korte tijd is alles opgeruimd.''

Persoonlijke bewapening
Zo'n twintig jaar geleden begon Defensie met het ontmantelen van mobilisatiecomplexen (MOB), waar goederen zoals voertuigen, geschut, persoonlijke bewapening en handmunitie waren opgeslagen voor te mobiliseren eenheden. Ook Loenen kreeg daardoor te maken met leegstand.

Met de gebouwen aan de Veldhuizen werd niks gedaan. Er waren wel plannen om ze af te breken en er 80 nieuwe woningen te bouwen, maar dat stuitte op veel bezwaren en ook de plannen van VSM om er een treinencomplex van te maken gingen niet door.

Vorig jaar werd het terrein bij inschrijving geveild en werd OG Kwadraad BV eigenaar. Volgens directeur Monique van Oorspronk-de Boer heeft Defensie een en ander keurig opgeleverd.

Bron: de Stentor Apeldoorn

Comments are closed.