Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Uniek koffieconcert in De Brink

16 oktober 2016 van 11:00 tot 13:00

Op zondagmorgen 16 oktober a.s. vindt er een uniek koffieconcert plaats in dorpscentrum De Brink in Loenen. Aanvang: 11.00 uur en de toegang is gratis. Aan dit concert werken mee melodisch en ongestemd slagwerkensemble Cadenza uit Twello en de drumfanfare O.L.T.O. uit Loenen. Slagwerkensemble Cadenza bestaat hoofdzakelijk uit melodische percussie (o.a. xylofoon, marimba, vibrafoon en buisklokken).

Ook ongestemd slagwerk zal hierbij ruimschoots vertegenwoordigd zijn zoals pauken, concerttoms en zuid Amerikaanse slagwerk. Cadenza heeft zich zo ontwikkeld dat men meer kan spreken van een volwaardig orkest. Dit ensemble werd daardoor in 2013 wereldkampioen op het Wereld Muziekconcours in Kerkrade en won in 2015 ook de nationale titel in de hoogste afdeling.

Doordat Cadenza ook de komende tijd weer een aantal concoursen gaat bezoeken, waaronder in 2017 weer het WMC in Kerkrade, gebruiken zij dit concert als een try-out. Cadenza staat al meer dan 20 jaar onder deskundige leiding van Robbert Houtkamp uit Apeldoorn. Op dit koffieconcert zal Drumfanfare O.L.T.O. zich ook niet onbetuigd laten. Zij staan alweer ruim 17 jaar onder deskundige leiding van Simon Kleinjan uit Heelsum.

Ofschoon dit orkest een totaal andere bezetting heeft (hoofdzakelijk koperen blaasinstrumenten), zal ook hier het slagwerk in een aantal werken duidelijk van zich laten horen. Zogezegd zal de percussie als een rode draad door dit koffieconcert lopen. Omdat de slagwerkers meestal een begeleidende functie hebben, is het voor de liefhebber ook weleens fijn om te horen dat zij een keer de boventoon voeren.

Gegevens

Datum:
16 oktober 2016
Tijd:
11:00 tot 13:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Brink
Hoofdweg 5
Loenen, Gelderland 7371AS Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.debrinkloenen.nl/