Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Toneel: “de Klopgeest”

29 januari 2018 van 19:30 tot 21:30

Het stuk speelt zich af in een appartementencomplex en wel in de huiskamer van de gezusters Barbara en Dora Engelen. Geheel tegen hun zin hebben zij daar hun intrek genomen, terwijl de onderliggende etage hoger op hun verlanglijstje stond. Om daar iets aan te doen hebben de gezusters besloten, om de onderburen het huis uit te jagen met angstaanjagende klopgeluiden. Onbedoeld doet een buurvrouw nog een duit in het zakje, door te beweren dat het de geest is van de overleden mevrouw Dolman, die eerder in het appartement woonde. Als een neef van de dames wordt gemobiliseerd om het aantal bewoners van het appartement te verhogen en deze de zaak lang niet vertrouwd, nemen de verwikkelingen hand over hand toe. Als dan later plotseling één van de zusters spoorloos verdwenen is, komt het huis pas echt op z’n kop te staan. Onder de regie van Arend-Jan Hammink, dit jaar geassisteerd door Sophia Praat, komen de verschillende personages in het stuk al behoorlijk tot leven en het lijkt erop, dat verschillende rollen de verschillende spelers werkelijk op het lijf geschreven zijn.

Net als afgelopen jaren heeft de vereniging besloten de uitvoeringen in januari te laten plaatsvinden. En, omdat we de mensen, die ’s avonds liever niet meer de weg op gaan, ook graag de kans willen geven om één van de uitvoeringen te bezoeken, hebben we dit jaar als proef besloten, om ook een uitvoering op zondagmiddag te spelen. Compleet met, zoals ook de anderen voorstellingen, weer in de pauze een grandioze verloting met dit jaar als spectaculaire hoofdprijs een geheel verzorgd verblijf in een prachtige Bed-and-Breakfast.
De uitvoeringsdata zijn gepland op zaterdag 27 januari, op zondag 28 januari en op maandag 29 januari (zaterdag en maandag aanvang 19.30 uur – zaal open 19.00 uur en zondag aanvang 14.00 uur – zaal open 13.30 uur) in dorpscentrum “de Brink” te Loenen. De entree bedraagt €  6,00 per persoon.
Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop bij van Oorspronk Wonen te Loenen, Tabor Primera te Eerbeek en, indien nog voorradig, bij de ingang van de zaal.

Extra vermeldenswaardig is nog, dat voor de generale repetitie, welke gehouden wordt op de vrijdagavond voorafgaande aan de uitvoeringen, er diverse groepen gehandicapten zijn uitgenodigd om deze uitvoering bij te wonen. Het gaat hier om groepen van onder anderen Philadelphia tehuizen, de Grote Modderkolk en van Plurijn, die de vereniging op deze wijze een prachtige avond uit wil verzorgen. Ook voor de spelers zelf is dit een feest om te mogen spelen, mede gezien de geweldig spontane, maar ook onvoorspelbare reacties van dit dankbare publiek.

Gegevens

Datum:
29 januari 2018
Tijd:
19:30 tot 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Dorpscentrum “De Brink”
Hoofdweg 5
Loenen, Gelderland 7371AS Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.debrinkloenen.nl/