Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Themaweekend natuurkampeerterrein Zegenoord Stoken, koken, vaardig vuur!

20 april 2018 van 08:00 tot 22 april 2018 van 17:00

Om Zegenoord in Loenen op de Veluwe op een bij het terrein passende manier onder de aandacht te brengen, is besloten dit jaar een drietal themaweekenden te organiseren. Met ‘Stoken, koken, vaardig vuur’ wordt de aftrap gegeven.

Dit eerste weekend staat in het teken van kampvuurtjes toestaan op Zegenoord ten einde warm te blijven, te koken op houtvuur of gewoon om te genieten. Gasten mogen vuur maken in zelf meegebrachte vuurschalen en zelf meegebracht inlands hardhout (i.v.m. voorkomen van vonkenregens geen dennenhout!). De eigen  vuurschaal en de manier waarop gestookt wordt, moet wel aan eisen voldoen om de grasmat te beschermen en geen overlast te veroorzaken voor andere kampeerders. Gedurende het weekend worden ook een aantal workshops gegeven, waarop bij veel animo kampeerders kunnen inschrijven.

Het is de bedoeling iedereen te laten zien hoe er brood gebakken kan worden op houtvuur, hoe je een vuur kunt aansteken wanneer je geen lucifers hebt of deze nat uit je rugzak of fietstas komen. Je gebruikt dan een slagijzer of vuursteen! Maar ook het verzorgen van de dure bijl wordt getoond. Hoe moet je vijlen, slijpen, oliën. En niet te vergeten: onderhoud aan de Dutch oven.

Er komt een buitenkok,  die lekker gaat koken met een Dutch oven en natuurlijk tips en tricks geeft op het gebied van het gebruik van allerlei kookmogelijkheden.

Natuurlijk is er ook voor kinderen volop gelegenheid om mee te doen! Wil je dit niet missen, geef  dan snel door of je komt: zegenoord@goedkamp.nl  Dan weet je in ieder geval zeker dat er plaats is!

Gegevens

Begin:
20 april 2018 van 08:00
Einde:
22 april 2018 van 17:00
Evenement Categorie: