Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

‘Terug naar Toen’ – Nederlands grootste stoomtreinfestival

1 september 2018 van 08:30 tot 2 september 2018 van 17:30

Stoomtrein loenen

De liefhebbers van stoom gaan het eerste weekeinde van september op de Veluwe opnieuw genieten. Op 1 en 2 september organiseert de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij weer ‘Terug naar Toen’, één van Europa’s grootste stoomtreinfestivals!

Onbeperkt met de stoomtrein

Op beide dagen komen álle bedrijfsvaardige stoomlocomotieven van de VSM onder stoom. Maar ook enkele historische Nederlandse diesellocomotieven worden ingezet op de Koningslijn tussen de stations in Apeldoorn en Dieren. Samen verzorgen zij een intensieve dienstregeling met vele reizigerstreinen en een aantal goederentreinen. De bezoekers kunnen onbeperkt gebruik maken van de vele pendeltreinen tussen Apeldoorn-Beekbergen, Beekbergen-Loenen en Loenen-Eerbeek-Dieren en de festivalterreinen.

Twee festivalterreinen

‘Terug naar Toen’ kent maar liefst twee festivalterreinen, waartussen de stoomtreinen gedurende de beide dagen heen en weer rijden. Zowel in het museumdepot in Beekbergen als op station Loenen vergapen jong en oud zich aan de vele attracties, historische stoomvoertuigen, modelbanen,  kraampjes met stoom- en spoorweg artikelen en informatie. Verder zijn er op beide terreinen gezellige terrassen voor en hapje en een drankje met uitzicht op de treinen en de activiteiten.

Nog veel meer stoom in Loenen

Ook in station Loenen bruist het deze beide dagen van de activiteiten, waaronder een draaimolen voor de kinderen en miniatuurtreinen, waarop kinderen mee kunnen rijden. Er komen echt werkende stoomwalsen, stoomtractoren en een zaagmachine in actie. Nieuw dit jaar is een stoom brandweerspuit. In Loenen staan ook de stands van collega maatschappijen en diverse stands met modelbaan artikelen en occasions. Vanuit Loenen vertrekken de hele dag  stoomtreinen via Eerbeek naar Dieren en via Beekbergen (overstappen) naar Apeldoorn.

Kortom, de bezoeker komt op 1 en 2 september ogen en oren te kort, terwijl men wordt  ondergedompeld in de wereld van nostalgische stoom en spoorwegen. Een aanrader voor het hele gezin. Op de VSM website www.stoomtrein.org staan alle details over ‘Terug naar Toen’ 2018, of kijk op de speciale Facebook pagina ‘Terug naar Toen’.

Praktische informatie

De reizigerstreinen rijden op beide dagen tussen 08:30 en 17:30 uur. De eerste lange goederentrein vertrekt voor de foto- en filmliefhebbers al in de ochtenddauw: om 06:50 uur vanuit Loenen naar Apeldoorn .

Voor ‘Terug naar Toen’ kost een dagkaart € 19,50 en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar  € 14,50. Daarmee mag men op beide festivalterreinen genieten van alle attracties en bezienswaardigheden en mag men de gehele dag met alle reizigerstreinen reizen.

Dagkaarten zijn te koop bij de ingangen van de festivalterreinen in Beekbergen en Loenen (pinnen mogelijk), op station Apeldoorn bij de conducteur op het VSM-perron en vanaf de stations Dieren en Eerbeek bij de conducteur in de trein. Tijdens Terug naar Toen is pinnen helaas niet mogelijk bij de conducteurs in Apeldoorn, Eerbeek en Dieren. Kaarten kunnen niet in de voorverkoop worden aangeschaft.

Speciaal voor het stoomfestival is er op loopafstand een parkeerterrein in gebruik. Met borden worden de bezoekers hier naar toe geleid.

Gegevens

Begin:
1 september 2018 van 08:30
Einde:
2 september 2018 van 17:30
Evenement Categorie:

Organisator

Veluwsche Stoomtrein Maatschappij
Website:
http://www.stoomtrein.org/index.html

Locatie

Station Loenen
Hoofdweg 109
Loenen, Gelderland 7371GE Nederland
+ Google Maps
Website:
www.stoomtrein.org