Stoomtrein TERUG NAAR TOEN

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stoomtrein TERUG NAAR TOEN

7 september 2019 van 11:30 tot 19:30

Stoomtrein loenen

Vroegere tijden herleven tussen Apeldoorn en Dieren!

Een groot aantal gerestaureerde stoomlocomotieven is op beide dagen actief. Met een lengte van bijna 23 meter en een dienstgewicht van 130 ton en meer behoren deze machines tot de grootste die in Europa hebben rondgereden.

In Beekbergen zijn in de locomotievenloods een aantal modelbanen opgesteld. Ook is er een spoormarkt waar van alles op het gebied van spoorwegen en modelbanen verkrijgbaar zal zijn. Het museumstoomdepot is opengesteld, en de bezoeker krijgt een indruk van het werk op een stoomdepot. Er wordt kolen geladen, water genomen, gedraaid op de draaischijf en nog veel meer. Naast diverse oude auto s zijn er prachtige gerestaureerde vrachtauto’s te zien.

In Loenen zijn er diverse activiteiten, waaronder een draaimolen voor de kinderen of echte miniatuurtreinen waar kinderen op mee kunnen rijden. Ook zijn er stoomwalsen, stoomtractoren en een zaagmachine operationeel. In Loenen komt u ook stands tegen van collega maatschappijen en diverse stands met modelbaan artikelen en occasions. Daarna genieten van een hapje en een drankje op het grote terras grenzend aan het perron.

De reizigerstreinen rijden op beide dagen tussen 09.30 en 17.30 uur. De eerste lange goederentrein vertrekt voor de foto- en filmliefhebbers al in de ochtenddauw: om 06.50.

Kortom, een aanrader voor het hele gezin!

Gegevens

Datum:
7 september 2019
Tijd:
11:30 tot 19:30
Evenement Categorie:

Locatie

Station Loenen
Hoofdweg 109
Loenen,Gelderland7371GENederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Veluwsche Stoomtrein Maatschappij
Bekijk de site van Organisator