Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rondleidingen op de boerderij voor geïnteresseerden in het Herenboerenconcept

12 september van 09:30

Ben jij een liefhebber van lekker, vers en gezond voedsel uit je eigen streek?
Wil je zien hoe de leden van Herenboeren Groote Modderkolk in Loenen dat voedsel gezamenlijk kweken? In augustus kun je deelnemen aan diverse rondwandelingen. Je krijgt daarbij uitleg over de werkwijze, de organisatie van de Herenboeren en de gezonde producten van deze nieuwe boerderij.

De leden van de Herenboeren en hun boerin Marleen zorgen samen voor gezonde groenten en fruit en gebruiken daarbij geen gif of kunstmest. De dieren hebben een goed leven op de  groote Modderkolk

Elke week halen de 170 leden van de Herenboeren hun groenten en eieren op bij de boerderij. Dat voedsel is niet door heel Nederland of over de halve wereld gesleept: nee, je haalt het gewoon zelf uit Loenen.

De leden wonen in de driehoek Apeldoorn-Zutphen-Arnhem en hebben samen de investeringen voor de boerderij betaald. Daarnaast betalen ze elke week een abonnement voor elk gezinslid dat eet van de Herenboerderij. Het motto is Samen Duurzaam Voedsel produceren. Het meeste werk wordt gedaan door boerin Marleen en de leden mogen meehelpen. Dat geeft extra verbondenheid met de producten, met het land en met elkaar.

De rondwandelingen:

Zaterdag 12 sept en zaterdag 26 sept aanvang 9.30 uur

Meld je aan op grootemodderkolk@herenboeren.nl en schrijf erbij: de datum en het aantal personen.

 

Gegevens

Datum:
12 september
Tijd:
09:30
Evenement Categorie:

Locatie

De Groote Modderkolk
Vrijenbergweg 24
Loenen, Gelderland 7371AA Nederland
Site:
https://www.natuurmonumenten.nl/de-groote-modderkolk