OOGSTFEEST, Loenen op de Veluwe

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

OOGSTFEEST, Loenen op de Veluwe

4 augustus 2019 van 13:00 tot 18:00

€3.50

 

Kom zondag 4 augustus naar Loenen en doe mee aan het gezellige oogstfeest op en rond boerderij de Groote Modderkolk. Dit jaar voor het eerst in samenwerking met de Herenboeren. Het graan op de akkers van Natuurmonumenten op de Loenense Enk is rijp om geoogst te worden. Kom kijken hoe dat in zijn werk gaat en hoe dat ging! Er zijn oude landbouwwerktuigen in actie te zien. Op de boerderij van Natuurmonumenten is een gezellige markt met producten, demonstraties en stoere activiteiten voor kinderen. Kortom er is van alles te beleven voor jong en oud. Speciale aandacht is er dit jaar voor de wilde bloemen en hun belang voor insecten die op hun beurt voor de bestuiving van een goede oogst zorgen.

Waar & Wanneer

Zondag 4 augustus van 11:00 uur tot 16:00 uur. Het evenemententerrein ligt aan de Vrijenbergweg 24 in Loenen. De entree is voor leden € 2,50, niet-leden betalen € 3,50. Via www.natuurmonumenten.nl/loenense-enk zijn kaarten te bestellen. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Oogstfeest

Met oude machines en tractoren wordt uitbundig het oogstfeest geopend. Alles op volle toeren. Tijdens het oogstfeest worden bezoekers even mee teruggenomen in de tijd. Ze zien hoe met een oude dorsmachine het kaf van het koren wordt gescheiden. Ook maken ze kennis met oude ambachten zoals manden maken  en zijn er oude tractoren en stationaire motoren. Er is een markt gericht op producten van het land. Met de huifkar kan een rit worden gemaakt langs de akkers over de Loenense enk.

Activiteiten voor Kinderen

Voor kinderen is er een uitgebreid programma met leuke OERRR-activiteiten,  o.a. het verkrijgen van het junior boswachter diploma, een blote voeten pad, ATB clinic met ATB-club ‘Last Gear, boomklimmen in klimtuig, pony rijden, spelen in het strodorp. Ook zal een boswachter verhalen vertellen.

Herenboeren

Sinds kort deelt NM haar terrein met de coöperatie Herenboeren de Groote Modderkolk. Een gemengd bedrijf voor 200 huishoudens uit de regio. Een deel van de brandrode runderen blijft op de Groote Modderkolk. Daarnaast houdt de coöperatie kippen, varkens en verbouwt zij groente op de akkers. Leden van de coöperatie zijn aanwezig om belangstellende van informatie te voorzien.

Gegevens

Datum:
4 augustus 2019
Tijd:
13:00 tot 18:00
Kosten:
€3.50
Evenement Categorieën:
,
Bekijk de site van Evenement

Locatie

De Groote Modderkolk
Vrijenbergweg 24
Loenen,Gelderland7371AANederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Natuurmonumenten