Oecumenische gedachtenisdienst

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Oecumenische gedachtenisdienst

4 mei 2022 van 11:00 tot 12:30

Omwille van de vrede

Na twee jaar is het weer mogelijk om op 4 mei de oecumenische gedachtenisdienst te houden. Het is om 11.00 uur, maar let goed op de locatie: het herdenkings en educatiecentrum van de Nationale Veteranen begraafplaats. Dus het nieuwe gebouw naast de erebegraafplaats. Eerder liep de voorbereiding van de herdenking en de kerkdienst elkaar soms wat in de weg, op deze manier hebben we onze eigen plek en aandacht. Voorgangers zijn Wim Vroom, pastoraal werker in de Parochie en ds Marcel Oostenbrink, Prot. Gem., en Con Spirito verleent de muzikale medewerking.

Het gaat om de doden te gedenken, van de Tweede Wereldoorlog en van veteranen die sindsdien omgekomen zijn. Juist nu, in een nieuwe tijd van oorlog, zien we wat het betekent als mensen hun leven in de waagschaal moeten zetten om vrede en veiligheid. Dat zal deze herdenking ook tekenen. Het is een landelijke viering, waarbij nadrukkelijk ook plaatsgenoten welkom zijn. Om wille van de vrede, is het thema.

Ereveld Loenen

Groenendaalseweg 64
Loenen, Gelderland 7371 EZ Nederland

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.