Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Nachtzwaluwexcursie, Loenermark

23 juni 2017 van 10:00 tot 12:30

De nachtzwaluw of geitenmelker vliegt vooral in de schemering en in het donker. Zijn zang is een bijzonder, trillend geluid dat hij na zonsondergang, zittend vanaf een uitkijkpost laat horen. De contactroep van een nachtzwaluw is het gemakkelijkst te ontdekken door goed te luisteren. Het is een zachte maar scherpe roep, die regelmatig herhaald wordt om contact te leggen met soortgenoten. Overdag ligt de vogel stil op de grond en vertrouwt hij op zijn verenkleed met schutkleuren als camouflage. Hierdoor is de soort overdag moeilijk te ontdekken. Met een beetje geluk is hij ’s avonds te horen en/of te zien op de Loenermark. Een unieke kans, want normaliter is het gebied na zonsondergang niet toegankelijk. Reserveren is noodzakelijk.

Deelname: € 7,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 2,50 p.p. op vertoon van een geldige donateurspas. De excursie is niet geschikt voor kinderen < 12 jaar (stilte nodig)
Opmerkingen: onze boswachters weten op welke plekken de nachtzwaluwen te vinden zijn. 100% garantie op het horen en zien van deze vogels kunnen we echter niet geven; of ze zich goed laten horen en zien is mede afhankelijk van de weersomstandigheden. Het blijft de natuur.

Neem iets mee om te zitten, omdat we misschien enige tijd moeten wachten om de vogel te horen/waar te nemen.

Informatie: Herman Heskamp, tel. 0313-844895 en Chris Holtslag, tel. 0313-653113.

Gegevens

Datum:
23 juni 2017
Tijd:
10:00 tot 12:30
Evenement Categorie:
Website:
www.glk.nl/evenementen

Organisator

Geldersch Landschap en Kasteelen

Locatie

Parkeerplaats Schaapskooi
Droefakkers
Loenen, Gelderland 7371DE
+ Google Maps