Loenen in het groen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Loenen in het groen

9 juli van 19:00 tot 21:00

Doe mee met beplantingsproject

Bewoners in het buitengebied van Loenen krijgen de mogelijkheid inheemse bomen en struiken aan te schaffen om hun erf en percelen landschappelijk aantrekkelijker te maken. Op dinsdag 9 juli organiseren de gemeente Apeldoorn en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) hierover een informatieavond in Theeschenkerij De Groote Modderkolk aan de Vrijenbergweg 24 a in Loenen. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Inloop vanaf 18.45 uur met koffie en thee. Meld je aan op www.slgelderland.nl/projecten/loenen-in-groen

Met de actie ’Loenen in het Groen’ willen de gemeente Apeldoorn en SLG samen met inwoners het karakteristieke landschap versterken en de biodiversiteit vergroten. Inwoners krijgen advies en ondersteuning om op hun erf inheemse beplanting te plaatsen. Denk aan knotwilgen, vogelbosjes, elzenrijen, houtsingels, struweelhagen en/of hoogstambomen.

Inspiratieavond

Op 9 juli vertelt een adviseur van SLG meer over dit project. Je krijgt informatie over je eigen landschap, hoort dan hoe je mee kunt doen aan het project en wat de ‘spelregels’ zijn. Ook kun je je gelijk aanmelden voor een veldbezoek met inrichtingsplan.

Van aanvraag tot aanplanten

Heb je belangstelling voor een veldbezoek met advies? Een adviseur van SLG kijkt samen met jou naar de mogelijkheden van landschapselementen op het terrein. Op basis van deze informatie ontvang je een kosteloos beplantingsplan. Daarin staan een schets van de inrichting, een lijst met mogelijke planten en een berekening van de financiële bijdrage. Dankzij een bijdrage van de gemeente en de provincie is de beplanting met aantrekkelijke korting te bestellen. Na akkoord wordt de beplanting voor je besteld. In het najaar wordt het gezamenlijk uitgedeeld.

Doe je ook mee? Zo leveren we samen een bijdrage aan een aantrekkelijk buitengebied. Wil je meer informatie of aanmelden voor de informatieavond en het project? Kijk op www.slgelderland.nl/projecten/loenen-in-groen

De gemeente Apeldoorn en provincie Gelderland maken het project financieel mogelijk.

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud