Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Loenen Energie Neutraal Informatieavond

19 april 2017 van 20:00

Op woensdagavond 19 april organiseert Loenen Energie Neutraal weer een informatieavond voor Loenenaren die willen investeren in energiemaatregelen. Er is heel veel mogelijk en er valt veel te besparen. Wilt u graag meer weten over zonnepanelen, isolatie en andere vormen van energiebesparing en de regelingen die Loenen Energie Neutraal daarvoor heeft kom dan op de 19e om 20:00 uur naar Conferentieoord Bosoord en informeer uzelf. Naast LEN zijn er verschillende experts en leveranciers aanwezig bij wie u terecht kunt voor technische vragen.

Nieuwe projecten Loenen Energie Neutraal

Met twee nieuwe projecten bouwt LEN verder aan de verduurzaming van Loenen. Het project “Virtuele Energie Centrale” heeft de volgende ronde gehaald voor een flinke EU-subsidie en daarmee een hele grote slaagkans gekregen. Ook de Provincie Gelderland heeft haar steun toegezegd. Doel van dit project is om al in 2020 50% van de gebruikte elektriciteit van de huishoudens in Loenen duurzaam op te wekken.

Een tweede project is om in samenwerking met de gemeente Apeldoorn en de Provincie Gelderland de mogelijkheden te verkennen om de afhankelijkheid van aardgas (stoken en koken) verder te verlagen. Minister Kamp heeft aangegeven dat Nederland in 2050 volledig aardgasloos moet zijn. Dat lijkt ver weg, maar om dat te bereiken moeten nu al stappen worden genomen.

Gegevens

Datum:
19 april 2017
Tijd:
20:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

“Bosoord”
Hoofdweg 109
Loenen, Gelderland 7371GE Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.bosoord.nl/