Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kunst weekeinde op natuurkampeerterrein “Zegenoord”

8 september 2018 van 11:00 tot 10 september 2018 van 16:00

zegenoord

Natuurkampeerterrein Zegenoord bij Loenen organiseert van 7 t/m 9 september een Kunstweekend op het eigen terrein. Op zaterdag 8 september staat het mooie landschap van de Loenermark centraal onder het motto ‘landschapsbeleving plein air’. Van 11.00 tot 16.00 uur vinden demonstraties en workshops plaats. Daarnaast zijn er mini-exposities en een poëzieoptreden.

Verschillende professionele kunstenaars uit de regio staan klaar om kampeerders en belangstellenden die een dagje komen, de eerste beginselen bij te brengen in een bepaalde kunstdiscipline. Mieke Diekmann van galerie ’t Arthuus in Loenen geeft een workshop schilderen, vakfotograaf Ruud Smit van galerie Metruudsmit in Doesburg leert de deelnemers goed kijken en daarna pas fotograferen, kunstenares Mirjam Bakker uit Rheden verzorgt een workshop tekenen en beeldhouwster Marjorie Olde Monnikhof uit Loenen maakt met de liefhebbers hangers van speksteen. Verder is het mogelijk om armbanden te maken, landart-projecten voor kinderen, een demonstratie vilten, een Mexicaanse piñata maken of katoenen tassen bedrukken met natuurlijke materialen. Het evenement start om precies 11.00 uur met een poëzieoptreden van o.a. dichter Laurens Hoevenaren uit Brummen.

Zaterdagavond vindt een traditioneel kampvuur plaats met speciale kampvuurkunst, muziek en lichtkunst op het kampeerterrein. Het kan eventueel mooi gecombineerd worden met de tentoonstelling Gelderland Grensland over landschapsschilderkunst en tekenkunst in het Coda museum Apeldoorn of met de Open Monumentendag op 8 en 9 september. Voor kampeerders die een plekje willen reserveren: zie www.goedkamp.nl terrein Zegenoord.

Gegevens

Begin:
8 september 2018 van 11:00
Einde:
10 september 2018 van 16:00

Organisator

Stichting Goedkamp
Website:
www.goedkamp.nl