Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kom stoomsnuiven

20 mei 2018 van 10:30 tot 21 mei 2018 van 15:00

Stoomtrein loenen

Kom stoomsnuiven bij de VSM op beide Pinksterdagen

Prinsen en prinsesjes reizen gratis mee!

Het stoomt met Pinksteren weer op de Veluwe! De VSM rijdt met haar nostalgische stoomtrein op 20 en 21 mei tussen Apeldoorn en Eerbeek. Beleef een treinreis door het verleden in de ouderwetse rijtuigen, of snuif de stoomsfeer van weleer op vanaf de open balkonnetjes.

Een machtige stoomlocomotief krijgt om 10:45u het vertreksein in het sfeervolle  stationnetje van Beekbergen, om de reizigers vanuit Apeldoorn op te gaan halen. Van daar uit vertrekt de stoomtrein om 11:45u via Beekbergen en Loenen naar Eerbeek. De conducteur komt onderweg de ouderwetse kartonnen kaartjes knippen, zoals dat vroeger ging.

Een koninklijke belevenis

De stoomtrein neemt de reizigers mee over een prachtig deel van de zogenaamde Koningslijn.

Deze spoorweg werd al in 1887 geopend en voert door het prachtige Veluwse landschap.

Speciaal in het Pinksterweekend reizen kinderen van 4 t/m 11 jaar gratis mee, als ze koninklijk verkleed zijn als prins of prinses.

Bezoek aan het stoomdepot

Een leuke en leerzame onderbreking op de terugweg is de tussenstop in het VSM-Stoomdepot in Beekbergen. De bezoeker ervaart daar van dichtbij, hoe het er aan toe ging in de tijd van de stoomlocomotieven. Ontdek naast de grote collectie locomotieven ook de grote draaischijf, een rijdende kolenkraan, de waterkolommen, seinpalen en een handbediende overwegen. Een beleving voor jong én oud.

Compleet

Natuurlijk rijdt er ook een restauratierijtuig mee in de stoomtrein. De VSM vrijwilligers voorzien de treinreizigers daar graag van kleine versnaperingen. Daarnaast is op beide Pinksterdagen de stationsrestauratie in Beekbergen open met een gezellig terras, waar vandaan u zicht hebt op alle bedrijvigheden in het Stoomdepot. De dienstregeling voor beide Pinksterdagen staat op www.stoomtrein.org

Lunchen in de stoomtrein

Het is ook mogelijk om vooraf te reserveren voor een uitgebreide lunch op beide Pinksterdagen in een speciaal luxe rijtuig van de Wagon Lits. De reizigers genieten van een overheerlijke lunch, terwijl het afwisselende Veluwse landschap aan hen voorbijtrekt. Reserveren kan via de website  www.stoomtrein.org

Gegevens

Begin:
20 mei 2018 van 10:30
Einde:
21 mei 2018 van 15:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Station Loenen
Hoofdweg 109
Loenen, Gelderland 7371GE Nederland
+ Google Maps
Website:
www.stoomtrein.org