Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Koken, Stoken, Hout en Vuur! Natuurkampeerterrein Zegenoord

11 mei tot 12 mei

Stoken, Koken, Hout en Vuur op natuurkampeerterrein Zegenoord

Ook voor de inwoners van Loenen

Zaterdag 11 mei en zondag 12 mei staan in het teken van vuur, koken en alles wat daarmee te maken heeft. Gasten mogen vuur maken in zelf meegebrachte vuurschalen en zelf meegebracht inlands hardhout (i.v.m. voorkomen van vonkenregens geen dennenhout!). De eigen vuurschaal en de manier waarop gestookt wordt, moet wel aan eisen voldoen om de grasmat te beschermen en geen overlast te veroorzaken voor andere kampeerders. Op onze website, www.goedkamp.nl, staat meer informatie. Hier vinden kampeerders ook een link waardoor ze zich kunt aanmelden voor workshops.

Zo organiseren we dit weekend een workshop Koffieklets. Hier wordt gedurende drie uur van allerlei lekkers gemaakt voor bij de koffie of thee. Aanmelden is hierbij noodzakelijk, zodat er voldoende ingrediënten ingekocht kunnen worden. Maar er is ook een mogelijkheid om een eigen kampeermeubel te maken. Of een eigen lepel te snijden. Messen en bijlen weer een nieuw leven in te blazen door ze snoeischerp te slijpen. En hoe kun je van een boom brandhout maken? Ook dat kan geleerd worden tijdens dit weekend.

Zaterdagavond besluiten we de dag met een spectaculair kampvuur!

Zondag vertelt een boswachter van alles over bomen in de prachtige Loenermark. En zijn er nog een aantal workshops te volgen. Om 12.00 uur kan iedereen, die zin heeft, komen lunchen bij de kampvuurkuil. Zelf het favoriete broodje meenemen, wij zorgen voor een feestelijke soep.

Natuurlijk is er voor kinderen volop gelegenheid om mee te doen! Kijk op de website, onder de link Zegenoord, wat er allemaal te doen is en alvast te reserveren valt. Maar natuurlijk is iedereen ook welkom om gewoon even te komen kijken! En wellicht is er op de dagen zelf nog plaats bij een van de vele workshops.

Namens het organisatieteam,

Hilde Huizinga

Gegevens

Begin:
11 mei
Einde:
12 mei
Evenement Categorieën:
,

Locatie

natuurkampeerterrein Zegenoord
Droefakkers 73
Loenen, Gelderland 7371CP Netherlands
+ Google Maps