Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Jubileumconcert 48th Highlanders

5 maart 2016 van 19:30 tot 21:00

De 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums zijn in 1991 opgericht als een levend monument ter nagedachtenis aan de Canadese bevrijders van de stad Apeldoorn en de omringende dorpen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog.

De band is vernoemd naar één van de Canadese regimenten, de 48th Highlanders of Canada, die betrokken was bij de bevrijding van Apeldoorn. Onder de vechtende manschappen bevonden zich de leden van de doedelzakband van dit regiment.

Na de bevrijding speelden zij door de straten en op het marktplein van Apeldoorn en zorgden er zo voor dat voor vele Apeldoorners het geluid van de doedelzakken onlosmakelijk verbonden is met de bevrijding!

De band onderhoud nog steeds een warme betrekking met het regiment in Canada en in 2016 vertrekt de band weer naar Canada om daar haar 25e jubileum te gaan vieren samen met het regiment, dat in dat jaar haar 125jarig bestaan viert.

Ter gelegenheid van ons 25 jarig jubileum geven wij i.s.m Drumfanfare OlTO uit Loenen, op 5 maart een concert in verenigingsgebouw "De Brink", Hoofdweg 5 te Loenen . Het concert begint om 19:30 uur.

In de pauze is er een verloting ten bate van onze reis naar Canada.

Koffie/thee en cake van de band, overige consumpties zijn voor eigen rekening

 

Gegevens

Datum:
5 maart 2016
Tijd:
19:30 tot 21:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Brink
Hoofdweg 5
Loenen, Gelderland 7371AS Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.debrinkloenen.nl/