Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Infoavond gemeente Apeldoorn – Buitengebied en Agrarische sector

25 april 2018 van 20:00

GEMEENTE WIL MET BUITENGEBIED PRATEN OVER EEN NIEUW PERSPECTIEF VOOR DE AGRARISCHE SECTOR

Agrariërs zijn steeds meer op zoek naar mogelijkheden om hun bedrijfsactiviteiten te verbreden. Daarnaast neemt het aantal agrarische bedrijven in Apeldoorn al jaren af. Ook zien we toenemende aandacht voor gezondheid van mens en dier en voor duurzame voedselproductie, duurzame energieproductie en duurzaam beheer van bodem en water. Door deze ontwikkelingen verschiet het agrarisch buitengebied van kleur.
Daarom werkt de gemeente aan een nieuw perspectief voor de agrarische sector. We zoeken onder andere naar mogelijkheden voor nieuwe nevenactiviteiten, passend bij het karakter van het gebied. Dat willen we zoveel mogelijk doen in gesprek met de agrariërs zelf en met de andere bewoners en gebruikers van het buitengebied. Een eerste gemeente-brede bijeenkomst met onder andere boeren uit alle delen van de gemeente heeft al plaatsgevonden. Nu praten we verder per deelgebied. Binnenkort zijn vervolggesprekken voor het buitengebied van Uddel en voor het buitengebied van Klarenbeek en Loenen.

Daarom nodigen we agrariërs en bewoners van beide gebieden van harte uit om mee te doen aan het gesprek. We hopen op uw actieve inbreng in het gesprek.
We denken aan een groep van 25 boeren en bewoners per deelgebied. Bij méér aanmeldingen organiseren we mogelijk een tweede bijeenkomst.

U kunt zich tot 10 april aanmelden voor deelname door een mail te sturen naar Marion Vincken: m.vincken@apeldoorn.nl.
Deelnemers ontvangen medio april een uitgebreid programma voor de werksessie, die plaatsvindt op woensdagavond 25 april.

Gegevens

Datum:
25 april 2018
Tijd:
20:00
Evenement Categorieën:
,