Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Groot feest: Klompenpad wandelmeerdaagse voorafgaand aan opening van het 100ste Klompenpad

29 mei 2017 van 19:00

opening klompenpad

Wandel van 27 t/m 30 mei mee op een Klompenpaden tijdens de Klompenpad wandelmeerdaagse

Op 31 mei 2017 wordt het 100ste Klompenpad, het Jufferpad in Renswoude, geopend. Toen Stichting Landschapsbeheer Gelderland en Landschap Erfgoed Utrecht het eerste Klompenpad openden in 2002, verwachtten ze niet dat dit 15 jaar later uitgegroeid zou zijn tot een routenetwerk met 100 Klompenpaden en meer dan 1.000 vrijwilligers. Dat is aanleiding voor een groot feest op alle Klompenpaden!  Daarom is er in de 4 dagen voor de opening een heuse Klompenpad wandelmeerdaagse. Van zaterdag 27 t/m dinsdag 30 mei kun je meewandelen op 1 van de 99 Klompenpaden.
Deze wandeling op het Loenense Enkenpad wordt georganiseerd door de vrijwilligers werkgroep die het Klompenpad onderhoudt. Wandel op maandagavond 29 mei 2017 vanaf 19.00 uur lekker mee op het Loenense Enkenpad. De start is bij “De Groote Modderkolk” aan de Vrijenbergweg 24b in Loenen. Dan laten de vrijwilligers die het pad onderhouden u zien hoe mooi het buitengebied van Loenen is. Dit mooie gebied ligt op de overgang van het Veluwemassief naar de IJsselvallei. Wandelen in een glooiend landschap over enken, langs sprengbeken, over historische landgoederen en door een natuurtuin. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Aanmelden
U kunt zich voor de begeleide wandeling op 29 mei 2017 opgeven bij Gerard Nijhof of Gerry van den Beld via de emailadressen gerardnijhof92@gmail.com of gvdbeld1@gmail.com. Er zijn geen kosten aan verbonden. Kijk voor meer informatie en de andere wandelingen op www.klompenpaden.nl/100-klompenpaden/.

Over Klompenpaden
Klompenpaden zijn populair. De makers van Klompenpaden - Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland - willen dat iedereen al wandelend kan genieten van de mooie omgeving. Lekker struinen door het weiland, kleine doorsteekjes ontdekken, een kop koffie bij een boerenerf. Genieten van frisse lucht, rust en de streek. Klompenpaden bieden een unieke combinatie van wandelen over herstelde historische paden en boerenland. Kijk voor meer informatie op www.klompenpaden.nl.

Gegevens

Datum:
29 mei 2017
Tijd:
19:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

De Groote Modderkolk
Vrijenbergweg 24
Loenen, Gelderland 7371AA Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.degrootemodderkolk.nl/