Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Ereveld Loenen

4 mei 2018 van 13:00 tot 16:30

Ereveld vol leven

Frans Timmermans herdenkt

Op vrijdag 4 mei 2018 staan nabestaanden en belangstellenden van jong tot oud op Nationaal Ereveld Loenen stil bij de Dodenherdenking. Wij herdenken op die dag alle Nederlandse oorlogsslachtoffers die sinds mei 1940 gevallen zijn. Wij doen dit te midden van de bijna 4.000 oorlogsslachtoffers die op het ereveld begraven liggen.

Tijdens de herdenking worden de toespraken verzorgd door Frans Timmermans,  vicevoorzitter van de Europese Commissie, en  leerlingen van de Koninklijke Scholengemeenschap Apeldoorn. Daarnaast leggen zij met vele anderen een krans bij het monument van ‘De Vallende Man’. Na de officiële herdenking is er gelegenheid tot het bezoeken van Ereveld Vol Leven.

De herdenking is publiek toegankelijk en wordt bijgewoond door nabestaanden en belangstellenden. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Ereveld vol Leven onderdeel van het programma
Dit jaar is het Ereveld Vol Leven voor het eerst een onderdeel van de Dodenherdenking op 4 mei. Na afloop van de traditionele herdenking symboliseren wij op een unieke wijze de slachtoffers die begraven liggen op Nationaal Ereveld Loenen. Bij een deel van de graven komt een representant te staan van ongeveer dezelfde leeftijd als het oorlogsslachtoffer. Om daarmee met name voor jongeren zichtbaar te maken dat er werkelijk bij iedere grafsteen levens horen van mensen zoals zij.

Programmaboekje
Bij aankomst op het ereveld ontvangt u een programmaboekje met aanvullende informatie en de verhalen van Ereveld Vol Leven. Het is ook mogelijk dit vooraf alvast per mail te ontvangen. U kunt dit aanvragen via de website www.ereveldvolleven.nl/bezoeker

Gegevens

Datum:
4 mei 2018
Tijd:
13:00 tot 16:30
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Ereveld Loenen
Groenendaalseweg 64
Loenen, Gelderland 7371 EZ Nederland
+ Google Maps