Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Dodenherdenking op Nationaal Ereveld

4 mei 2017 van 13:30 tot 15:00

Ereveld Loenen

Op donderdag 4 mei 2017 staan jongeren en ouderen op Nationaal Ereveld Loenen samen stil bij de nationale dodenherdenking. Wij herdenken op die dag alle Nederlandse oorlogsslachtoffers. Mannen, vrouwen en kinderen waarvan er bijna 4000 hun laatste rustplaats gevonden hebben op het ereveld.

Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp staat tijdens de herdenking stil bij de vele verhalen van pijn en verdriet op het ereveld en bezoekt de graven van de militairen die zijn omgekomen tijdens recente VN Vredesmissies in Libanon, Joegoslavië, Afghanistan en Mali. Jonge mensen van de Koninklijke Scholengemeenschap Apeldoorn lezen gedichten voor en herdenken hun generatiegenoten van toen.

De dodenherdenking op Nationaal Ereveld Loenen begint om 13.30 uur en is voor iedereen toegankelijk.

Over Nationaal Ereveld Loenen
Nationaal Ereveld Loenen is de laatste rustplaats van bijna 4.000 Nederlandse oorlogsslachtoffers: militairen en burgers. Zij verloren hun leven tijdens de Tweede Wereldoorlog of tijdens gewelddadige conflicten daarna – zoals in voormalig Nederlands-Indië of  tijdens vredesmissies. Nationaal Ereveld Loenen wordt beheerd door de Oorlogsgravenstichting.

Gegevens

Datum:
4 mei 2017
Tijd:
13:30 tot 15:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Ereveld Loenen
Groenendaalseweg 64
Loenen, Gelderland 7371 EZ Nederland
+ Google Maps