Concours Hippique

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concours Hippique

15 mei 2022 van 08:00 tot 17:00

Op zondag 15 mei a.s. organiseren de Loenermarkruiters alweer voor de 45e keer hun Concours Hippique. Deze wedstrijd zal weer plaatsvinden op de schaapsweide in de Loenermark. Een mooiere locatie voor zo’n sportevenement is eigenlijk niet te vinden en de vereniging is het Gelders Landschap dan ook zeer erkentelijk, dat het organiseren van dit concours weer mogelijk is gemaakt. Dat het Loenense Concours bij de ruiters en amazones in de afgelopen jaren heel  populair geworden is mag blijken uit de weer goed gevulde deelnemerslijst.

Het publiek en de deelnemers mogen zich verheugen op mooie dressuurwedstrijden bij zowel de paarden als de pony’s. Daarnaast zullen de pony’s om de linten en prijzen strijden in de springrubrieken in vrijwel alle klassen. Voor het eerst zal er een, door Working Equitation Holland georganiseerde, WE-wedstrijd worden gereden.  Deze vorm van dressuur is ontstaan uit het werken met paarden en runderen in Zuid- Europa. Ook dit jaar worden weer de Bixie rubrieken georganiseerd voor de allerkleinste ponyruitertjes. Zeker ook een aanrader voor het publiek.

Natuurlijk is de organisatie van een paardensportevenement van dit formaat volstrekt onmogelijk, zonder de medewerking van een groot aantal sponsoren uit de middenstand van Loenen en omgeving en vooral ook van de terreineigenaar. Ook van alle leden van de vereniging wordt het één en ander verwacht; het slagen van het Concours hangt in grote mate af van hun werkzaamheden.

De vereniging heeft gemeend de toegang tot het Concours Hippique wederom gratis te houden. Tenslotte: bij de schaapsweide is ruim voldoende parkeergelegenheid.

De Loenermarkruiters

(055) 505 2433

Bekijk de site van Organisator

Schaapskooi

Bruisbeek 44
Loenen, Gelderland 7371DE Nederland
06-22376505
Bekijk de site van Locatie

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud