Bombardement Bosoord – Herdenking 35 slachtoffers

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bombardement Bosoord – Herdenking 35 slachtoffers

8 december 2019 van 14:30 tot 16:30

Ook dit jaar willen we de slachtoffers van de bom op Bosoord weer herdenken. 75 jaar geleden kwamen daarbij 35 mensen om, 28 evacuees en 7 Loenenaren. Twee van de omgekomenen, woonachtig in Bosoord, de eigenaar en de onderwijzer van de Aloysiusschool, hielpen in de oorlogsjaren meerdere piloten van de RAF onderduiken in de schuren van Bosoord. Diezelfde RAF dropte de fatale bommen.

De bijeenkomst vindt plaats op zondagmiddag 8 december in de achterzaal van conferentieoord Bosoord. Vanaf 13.30 u. bent u daar welkom voor een kop koffie of thee. Om 14.10 u. – het moment van de inslag van de bom – zullen de namen van de slachtoffers op de plek des onheils zelf, bij het muurmonument, voorgelezen worden.

Bij de herdenking zullen overlevenden en getuigen aanwezig zijn, om daarna binnen iets over hun ervaringen en verdere levensloop te vertellen.

Mede namens de Stichting Historie Loenen, die in haar recente boek over de oorlogsjaren in Loenen zoveel aandacht aan deze ramp besteedde, heet ik iedereen van harte welkom.

 

Gegevens

Datum:
8 december 2019
Tijd:
14:30 tot 16:30
Evenement Categorie:

Locatie

“Bosoord”
Hoofdweg 109
Loenen,Gelderland7371GENederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie