Bloemlegging bij Bevrijdingsmonument Loenen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bloemlegging bij Bevrijdingsmonument Loenen

14 november 2021 van 11:30 tot 12:00

Polar bear

Zondag 14 november 2021 is het in Groot-Brittannië Remembrance Day. Op die dag worden de doden herdacht uit de Eerste- en Tweede  Wereldoorlog.

Ieder jaar worden op die dag door de  Eerbeekse-Loenense Commissie “Ontvangst Bevrijders Veteranen” bloemen gelegd bij het Bevrijdingsmonument bij het Dorpscentrum “De Brink”. Dit jaar zal dit plaatsvinden op zondagmorgen 14 november om  11.30 uur.

Voorafgaand aan de bloemlegging zal door leden van Scouting Loenen de Engelse vlag halfstok worden gehesen.  Daarna zullen zij behulpzaam zijn bij de bloemlegging.

Na de plechtigheid wordt koffiegedronken in de zaal De Marke van De Brink. Om de kennis van de Eerbeekse- en Loenense monumenten levendig te houden zal aan de jeugd van  Scouting uitleg gegeven worden over de historie. Tevens zal gesproken worden over het eventueel bezoek van familieleden van “Polar Bear” Veteranen in april 2022.

De dorpen Eerbeek en Loenen zijn op maandag 16 april 1945 bevrijd door het C-squadron van het  Reconnaissance Regiment  van de Engelse 49th West Riding  “Polar Bear” Infantry Division. Deze divisie was toen  een onderdeel van het Canadese Leger.  Ter herdenking van 65 jaar Bevrijding hebben de Veteranen  van de “Polar Bears” voor het laatst op 9 mei 2010, als groep, Eerbeek en Loenen bezocht.

Belangstellenden worden hierbij uitgenodigd om de bijeenkomst op 14 november om 11.30 uur bij te wonen.

Polar bear monument

Loenen,

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.