Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bloemlegging bij Bevrijdingsmonument Loenen

11 november 2018 van 11:30 tot 12:30

monument brink

Zondag 11 november 2018 is het in Groot-Brittannië Remembrance Day en worden de doden herdacht uit de Eerste- en Tweede Wereldoorlog.

Ieder jaar worden op deze dag door de Eerbeekse-Loenense Commissie “Ontvangst Bevrijders-Veteranen” bloemen gelegd bij het Bevrijdingsmonument bij het Dorpscentrum “De Brink” in Loenen.

Dit jaar zal dit plaatsvinden op zondagmorgen 11 november om 11.30 uur. Voorafgaand aan de bloemlegging zal door leden van Scouting Loenen de Engelse vlag halfstok worden gehesen. Daarna zullen zij behulpzaam zijn bij de bloemlegging.

Na de plechtigheid wordt koffiegedronken in de zaal De Marke van de Brink.  Om de achtergrondkennis van de Eerbeekse- Loenense monumenten levendig te houden zal aan de jeugd van Scouting uitleg gegeven worden over de historie. Tevens wordt informatie verstrekt over de recente kontakten met de Polar Bear Veteranen.

Ter informatie.

De dorpen Eerbeek en Loenen zijn op maandag 16 april 1945 bevrijd door het C-squadron ven het Reconnaissance Regiment van de Engelse 49th West Riding “Polar Bear” Infantry Division. Deze divisie was toen een onderdeel van het Canadese leger. Ter Herdenking van 65 jaar Bevrijding hebben de Veteranen van de Polar Bears voor het laatst op 9 mei 2010, als groep, Eerbeek en Loenen bezocht.

Belangstellenden worden hierbij uitgenodigd om de bijeenkomst op 11 november bij te wonen.

Gegevens

Datum:
11 november 2018
Tijd:
11:30 tot 12:30
Evenement Categorie:

Locatie

Dorpscentrum “De Brink”
Hoofdweg 5
Loenen, Gelderland 7371AS Nederland
+ Google Maps
Site:
http://www.debrinkloenen.nl/