Basisschool De Poort herdenkt Robert Etlin

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Basisschool De Poort herdenkt Robert Etlin

21 maart 2019 van 14:00 tot 18:00

herdenking robert etlin

Donderdag 21 maart herdenkt basisschool De Poort in Loenen de aan het einde van de Tweede Wereldoorlog omgekomen Franse piloot Robert Etlin.

Zijn vliegtuig werd beschoten en stortte neer nabij de Vrijenbergweg. Robert Etlin was vijfentwintig jaar toen zijn vliegtuig naar beneden werd gehaald. Aan een zandweggetje bij de Vrijenbergweg in Loenen staat het oorlogsmonument dat herinnert aan de plek waar de Franse vlieger met zijn vliegtuig neerstortte.

Om de herinnering aan de oorlog ook bij de jeugd levend te houden, heeft basisschool De Poort dit monument geadopteerd en het onderhoud van het monument voor haar rekening gekomen. Jaarlijks plegen de leerlingen onderhoud en ieder jaar is er op of rond 21 maart een herdenking. De familie Etlin kan dit bijzonder waarderen. Jaarlijks stellen zij een bedrag beschikbaar voor de hoogste klassen van de Loenense scholen die excursies maken naar Westerbork, het Anne Frankhuis of een ander doel dat herinnert aan de oorlog.

Donderdag 21 maart gaan alle kinderen van groep 1 t/m 8 van basisschool De Poort naar het monument voor de herdenking. Er zullen gedichten en verhalen worden voorgelezen door de kinderen en er zullen bloemen worden gelegd.

Basisschool De Poort nodigt belangstellenden van harte uit om op donderdag 21 maart a.s. 13.00 uur bij de herdenking aanwezig te zijn.

Dit jaar wordt de herdenking extra bijzonder omdat TV Gelderland aanwezig zal zijn om opnames te maken.  In het voorjaar van 2019 maakt TV Gelderland een 11-delige televisieserie, waarin ze ingaan op de na-oorlogse erfenis van WO2.

In deze serie maken ze ook elke week een item met kinderen/jongeren. Hoe herdenken zij, welke rol heeft de oorlog nog in hun leven?

Gegevens

Datum:
21 maart 2019
Tijd:
14:00 tot 18:00
Evenement Categorie: