Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Avondwandeling Wild speuren op de Veluwe

21 juli 2018 van 20:00 tot 22:00

€10.00
waterval

Altijd al meer willen weten over diersporen? Ga mee met de boswachter op zoek naar de wilde dieren op de Veluwe bij Loenen. Ontdek welk dier zijn sporen waar achterlaat.

Grote wilde dieren op de Veluwe

In natuurgebied Reeënberg leven veel grote wilde dieren. Ooit een wild zwijn, edelhert, ree, das of vos in het wild gezien? De boswachter weet de beste plekjes om ze tegen te komen. Wie weet hebben we geluk en zien we één van deze dieren in het echt. We speuren ook naar diersporen, die zijn sowieso te vinden.

Diersporen

Dieren laten diverse soorten sporen achter, zoals pootafdrukken, haren, keutels, mestputjes, looppaadjes, holen, ligplekken en vraatsporen. Door goed te speuren ontdek je zelf welk dier waar zijn sporen heeft achtergelaten. En hiermee hoe de verschillende dieren zich gedragen. Misschien zie je een bijzonder dierspoor wel voordat onze boswachter het ziet!

Nieuwsgierig geworden? Ga mee met de boswachter. Hij kent de mooie plekken en weet waar de verschillende diersporen in het bos te vinden zijn.

Speuren naar wild voor volwassenen

Deze tocht is alleen bedoeld voor volwassenen. Er is ook een variant voor gezinnen, zie elders in de activiteitenagenda.

Praktische info

  • Koop van tevoren online een kaartje
  • Vergeet je verrekijker niet
  • Doe stevige schoenen aan
  • Honden mogen helaas niet mee
  • Draag bedekkende kleding in verband met teken
  • Er is ook een Speuren naar Wild voor gezinnen met kinderen vanaf 7 jaar!

Gegevens

Datum:
21 juli 2018
Tijd:
20:00 tot 22:00
Kosten:
€10.00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/reeenberg/agenda/avondwandeling-wild-speuren-op-de-veluwe#21-07-2018T20:00

Locatie

parkeerplaats Loenense Waterval
Beekbergerweg
Loenen, Gelderland Nederland
+ Google Maps