Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

3de infoavond herenboeren

1 oktober 2018 van 20:00 tot 21:30

Samen duurzaam voedsel produceren. Veel mensen dromen er wel eens van, in je eigen voedsel voorzien; lekker, gezond en dichtbij. De plannen zijn in de verkennende fase maar als de plannen doorgaan, dan ziet het ernaar uit dat in Loenen een Herenboerderij kan gaan starten op het erf van de Groote Modderkolk. Een uitgelezen plek op het terrein van Natuurmonumenten!

Een Herenboerderij is een kleinschalige gemengde boerderij die in eigendom is van 200 huishoudens (Herenboeren) die samen een coöperatie oprichten. De leden van de coöperatie investeren eenmalig in de oprichting van de boerderij en delen vervolgens de jaarlijkse kosten. Voor vegetariërs is dat ongeveer 6 euro per persoon per week, voor vleeseters 10 euro. Wat je daarvoor terugkrijgt, is elke week ongeveer 60% van je voedsel: groenten, fruit, aardappelen, eieren en (diepgevroren) vlees en vleeswaren.

De Herenboeren nemen een boer in dienst die voor ongeveer 500 ‘monden’ op een duurzame wijze het voedsel produceert dat ze willen eten. Dit alles onder de noemer ‘meewerken mag, hoeft niet’. We zijn immers ‘Herenboeren’.

Herenboerderij Groote Modderkolk gaat starten, zodra er 150 huishoudens meedoen.

Voor nieuwe geïnteresseerden organiseert de kartrekkersgroep een 3de info avond.

Deze vindt plaats op maandag 1 oktober om 20.00 uur op de Groote Modderkolk in Loenen. Van harte welkom (natuurlijk ook als u nog vragen hebt na de vorige bijeenkomst of de informatie nog een keer wilt horen).

 

Herenboeren Groote Modderkolk

https://grootemodderkolk.herenboeren.nl

Facebook: @herenboerengrootemodderkolk

Gegevens

Datum:
1 oktober 2018
Tijd:
20:00 tot 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

De Groote Modderkolk
Vrijenbergweg 24
Loenen, Gelderland 7371AA Nederland
+ Google Maps
Site:
https://www.natuurmonumenten.nl/de-groote-modderkolk