Column Bijna klaar

nieuws uut loenen

Column Bijna klaar

Bijna klaar

De huizen aan het Middenpad zijn bijna klaar. Hals reikend kijken we uit naar eindelijk nieuwe achterburen. Wat heeft dat lang geduurd, maar nu is het dan toch zover. De eerste huizen worden opgeleverd. Ze zien er mooi en degelijk gebouwd uit, de wensen van de nieuwe bewoners maken dat het “eigen” huizen zijn, geen eenheidsworst dus. Een uitbouw hier en een dakraam daar. Hoe zouden de tuinen worden? Het is leuk om zo’n bouwproces op de voet te volgen. Uitleg te krijgen van de bouwvakkers over hun werk. Het voegwerk is heel mooi gedaan, de zijgevel waar wij tegen aankijken ziet er fraai uit. De nieuwe huizen maken dat we nu een echte besloten achtertuin aan het Middenpad hebben en tegelijk een bescherming tegen koude noorderwind. Kortom, wij zijn er blij mee.

Nu maar hopen dat er verder ook wat schot in de bouwplannen komt. De 2e fase van de Tuin van Loenen, bouw naast de pastorie op de plek van het jeugdhuis. En op de langere termijn op een aantal andere plekken in Loenen. Willen we als dorp een redelijke mate van voorzieningen houden zullen er meer huizen bij moeten komen. Ook in Loenen slaat de vergrijzing toe. Daar is niets mee mis, maar we hebben wel jonge mensen en kinderen nodig om de scholen en de verenigingen in stand te houden.

Ik wens u een mooie zomer

Marian Zoet

 

Delen:

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Ga naar de inhoud