50 jaar kamperen in de natuur: Zegenoord viert jubileum

Natuurkampeerterrein Zegenoord op de Loenermark bestaat 50 jaar. Veel van de authentieke sfeer van het kamperen in de natuur is bewaard gebleven. Zo is het natuurkampeerterrein niet aangesloten op het landelijke elektriciteitsnet en wordt het verlicht door stormlantaarns. Sinds een aantal jaar heeft Zegenoord energie via zonnepanelen. Gasten kunnen hiermee hun kleine mobiele apparaten opladen. Ook warme douches en een afwasplek met warm water ontbreken niet meer. En voor wie niet zonder kan, is er wifi beschikbaar. Verder draait het om de natuur.

Bijzonder aan Zegenoord is dat het al vijftig jaar wordt gerund door vrijwilligers. Op dit moment -het zijn er zo’n vijftig- verenigd in de stichting Goed Kamp. Zegenoord haalt de banden met de Loenenaren graag verder aan. Vrijwilligers starten elk kampeerseizoen met een bijeenkomst in de Brink. De terreinbeheerders werken graag samen met de ondernemers in Loenen, die vaak al vele jaren vaste leverancier zijn. Ook verwijzen de de kampeervrijwilligers gasten naar hen door. Zelfs oud-Loenenaren komen graag kamperen, bijvoorbeeld tijdens de jaarlijkse kermis.

Feestelijk hoogtepunt van dit jubileum vormt het kampeerweekend voor kampeerders met een natuurkampeerkaart (aan te schaffen op Zegenoord) van 11 tot en met 13 september. Meer informatie over het jubileumprogramma  www.goedkamp.nl. Meer over de ontstaansgeschiedenis van Zegenoord op loenenopdeveluwe.info .

Comments are closed.